header

 
Vanaf 10 januari 2018 zal er weer een wintercursus behendigheid van start gaan in de manege van Bedum. Op  locatie Sappemeer en Uithuizermeeden zullen eind maart 2018 de voorjaarscursusblokken behendigheid weer van start gaan.

 

Behendigheid 1 (start weer vanaf eind maart 2018)


Voor honden vanaf 1 jaar is er de mogelijkheid tot het volgen van deze cursus. Voorwaarde is dat de honden goed onder appél staan en zich sociaal gedragen ten opzichte van andere honden binnen de groep. Behendigheid 1 is de basiscursus van de behendigheid. De nadruk ligt bij behendigheid dan ook op het verbeteren van de band tussen geleider en hond. Hoe krijg ik contact met mijn hond…? En wat nog belangrijker is…., hoe houd ik het contact met mijn hond tijdens het lopen van een behendigheidsparcours (?) !! In deze basiscursus worden alle behendigheidstoestellen aangeleerd en komen de volgende aspecten aan bod;  Voor meer informatie klik hier

Deze cursus bevat 10 lessen en na deze cursus is er aansluiting naar de cursus behendigheid 2. De cursus wordt afgesloten met een clubexamen.

 

Behendigheid 2


Na het behalen van het clubdiploma behendigheid 1, is er de mogelijkheid om door te stromen naar behendigheid 2.  Ten opzicht van de basiscursus behendigheid 1 waarin een goede basis is gelegd, gaan we in deze cursus meer aandacht besteden aan het lopen van verschillende parcoursen. De snelheid zal worden opgevoerd voor zowel geleider als hond en het aantal te nemen hindernissen zullen worden uitgebreid naar een volwaardig parcours. Voor meer informatie klik hier

De cursus is alleen toegankelijk voor honden die met goed gevolg de basiscursus behendigheid 1 hebben afgerond. Deze cursus bevat 10 lessen en na deze cursus is er aansluiting naar de groep behendigheid 3.

 

Behendigheid 3


Na het behalen van het clubdiploma behendigheid 2 is er de mogelijkheid door te stromen naar behendigheid 3. Dit betreft een doorlopende cursus. In deze behendigheidsgroep zullen we continu werken aan het verbeteren van de prestaties van de verschillende combinaties. Er zal optimale aandacht zijn voor zowel de cursisten die wedstrijden willen gaan lopen als eveneens voor de cursisten die de lat niet zo hoog willen leggen en meer recreatief met hun hond bezig willen zijn.
Voor meer informatie klik hier


De cursus is alleen toegankelijk voor honden die met goed gevolg de basiscursus behendigheid 2 hebben afgerond.

Deze doorlopende cursus wordt per tijdvak gegeven in een blok van 10 lessen.
De NKC verzorgd de cursussen in de volgende tijdvakken; - Voorjaar, najaar & winterperiode.

De investering
Voor de cursus behendigheid 1, 2 of 3
Prijs voor 10 lessen, NKC leden: € 60,00 (let op, hiervoor moet u lid zijn)
- enkel de basiscursus behendigheid 1 wordt afgesloten met een clubdiploma.

 

Lidmaatschap is uit verzekeringstechnisch oogpunt verplicht.
(kosten lidmaatschap: 21,50 euro op jaarbasis + 3,50 euro eenmalige inschrijfkosten).

Voor meer informatie over het lidmaatschap klik hier

 

  
    klik op de button en uw inschrijvingsformulier opent, met informatie
        op welke locatie, dag en tijdstip de cursus wordt gegeven.


Voor aanvullende vragen kunt u mailen met:
 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.